Una querella d'un dels processats contra les autoritats judicials posa en perill novament la continuïtat del judici BPA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un dels 24 processats per blanqueig de capitals en la causa primera de BPA ha presentat una querella contra les autoritats judicials. El motiu és que s'hagi acceptat el testimoni de l'empresari valencià Rafael Pallardó i demana que s'investigui si se l'ha pressionat. Si s'acceptés a tràmit, el judici que ha començat aquest matí s'hauria de tornar a suspendre. La causa hauria de durar 4 mesos.

Després de dos anys de suspensions i ajornaments, aquest dilluns al matí s'ha tornat a reprendre el judici de la causa primera de BPA i ja en perilla la continuïtat. El motiu és que un dels processats ha presentat una querella contra les autoritats judicials perquè s'investigui si el testimoni de Rafael Pallardó en aquest afer es va aconseguir mitjançant pressions, amenaces i "tortures". Si fos acceptada a tràmit, s'hauria d'ajornar novament la vista.

El fiscal general ha afirmat que, en tot cas, aquests incidents s'haurien produït a Espanya.

A més, el Tribunal de Corts no ha acceptat la darrera petició de suspensió del judici.

Aquest dilluns s'han tractat les qüestions prèvies, les mancances en la instrucció. Un dels lletrats ha assegurat que no volen que s'acceptin escoltes telefòniques fetes en altres causes i a Espanya. "Les proves que s'obtenen en altres causes, mitjançant aute o sense aute que corresponen a una intervenció de les comunicacions o una intervenció de la intimitat per via de registres o qualsevol altra de les formes que hi ha per envair els drets fonamentals de les persones, només serveixen per una causa, no poden incorporar-se a altres causes", defensa l'advocat de Joan Pau Miquel, Jesús Jiménez.

Per la seva banda, Josep Anton Silvestre ha declarat que aquest és un cas de persecució política, fet que l'advocat del Govern ha negat. Un altre lletrat ha assegurat que la causa ha estat molt mal instruïda, com va reconèixer públicament l'anterior president del tribunal i s'hauria d'anul·lar.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Fernando Montero
 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.