AD.HOC organitza una trobada pública per debatre al voltant de la candidatura d'Andorra a esdevenir reserva de la biosfera

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern continua organitzant reunions informatives parroquials per explicar el projecte perquè Andorra esdevingui el primer país íntegrament reserva de la biosfera. Paral·lelament, el moviment AD.HOC ha demanat oficialment a la Unesco que no avali la candidatura per denunciar, a la vegada, la gestió pública del paisatge natural.

D'altra banda, està promovent una trobada oberta a tot el públic aquest mes de maig per posar sobre la taula els arguments i promoure'n l'intercanvi d'idees. La reunió serà el dia 19 a dos quarts de vuit de la tarda a la sala d'actes del centre cultural de la Llacuna d'Andorra la Vella. A principi d'abril va enviar una carta a la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, per demanar que no avalés la candidatura.

"Ens va fer riure al principi, perquè ens semblava una broma. Estem en un moment en què el país està anant cap a una autodestrucció del medi ambient i el nostre patrimoni. Andorra està fent el ridícul."
Diana Torra, vocal del moviment AD.HOC

Des del moviment consideren que la gestió de l'administració pública no garanteix un desenvolupament sostenible. La vocal, Diana Torra, recorda les primeres paraules del llibre "Andorra, el meu país" que destaquen la necessitat de mantenir el paisatge natural. Una lliçó que, assegura, no s'està seguint.

A la vegada considera inversemblant obtenir aquesta denominació, tenint en compte altres territoris que l'han obtingut com Ordesa, Menorca i les Bárdenas Reales a Navarra. Ressalta que en una zona considerada reserva de la biosfera no hi ha grans edificacions com les que s'estan construint al Clot d'Emprivat, no hi ha massificació turística com la que es produeix a l'estiu en indrets com el mirador solar de Tristaina i tampoc es promou la instal·lació de laboratoris amb nivell de seguretat P3 com el que es projecta a Ordino de la mà de Grifols.

AD.HOC va néixer per crear xarxa a través de l'intercanvi d'idees al voltant de diferents aspectes. A hores d'ara se centren en qüestions mediambientals, tot i que tenen la voluntat de diversificar els debats.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Nil Forcada-Arxiu RTVA
Locució: Neus Toro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.