Si l'aeroport es fes a Concòrdia podria interferir en el desenvolupament esquiable de la zona

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El projecte d'aeroport en el qual treballa la Cambra de Comerç estaria situat en terrenys de Concòrdia. Fons coneixedores del cas asseguren que abans d'iniciar els estudis s'ha informat els propietaris, entre els quals hi ha els comuns de Canillo i Encamp. En el cas encampadà, el projecte podria entrar en conflicte amb el desenvolupament de la zona per part de SAETDE, que podria ser efectiu aquest mateix hivern.

L´estudi tècnic de la Cambra de Comerç sobre la viabilitat d'un aeroport s'està fent en terrenys de Concòrdia. Abans de l'inici, la Cambra va contactar els propietaris de la zona, origen d´un llarg litigi entre les parròquies d´Encamp i Canillo.

En el cas de la parròquia encampadana, la viabilitat de la infraestructura podria entrar en conflicte amb el desenvolupament de la zona per part de SAETDE, amb una ampliació de ginys i pistes. Fonts encampadanes asseguren que en aquest cas primaria més desenvolupar la part esquiable. Un posicionament similar té SAETDE. Joan Viladomat assegura que no s'oposaran al projecte d'aeroport mentre no afecti el desenvolupament esquiable de la zona. La societat ha posat en contacte els seus tècnics amb els d'aviació per veure'n l'afectació.

Precisament la construcció de nous ginys a la zona està pendent de solució i estaria al marge de l'enfrontament actual entre el comú i SAETDE sobre la concessió. Es podria fer a través d'acords puntuals que s'aprovarien en la propera sessió de consell de comú i que permetrien veure alguna pista o giny nous aquesta temporada.

Sigui com sigui sembla que la voluntat de donar ús als terrenys de Concòrdia està sobre la taula. Pel que fa a l'aeroport, la Cambra de Comerç preveu tenir el resultat dels estudis de viabilitat a final d'any o principi del 2019.

Informa: Anna Pifarré

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.