Afers Socials atén 40 famílies en situació de pobresa energètica

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Afers Socials atén una quarantena de famílies en situació de pobresa energètica. Molts són avis amb néts a càrrec i amb dificultats per assumir la depesa extra de calefacció. Inicialment, el Govern va activar el dispositiu especial pel fred extrem, però a causa dels casos nous detectats, s´ha decidit ampliar-lo fins al 30 de gener.

Comprar estufes o pagar la despesa extraordinària de calefacció. Aquestes han estat les mesures adoptades pel departament d´Afers Socials per intensificar l´atenció a les famílies que poden patir pobresa energètica.

A les 32 famílies que ja se´ls feia seguiment, l'última setmana s´han detectat vuit casos nous. La detecció ha estat gràcies als professionals de les parròquies que es dediquen a l´atenció domiciliària i que són els que han alertat el departament.

Segons explica el cap de l´àrea d´Atenció Social Primària, Joan Carles Villaverde, la majoria dels casos són padrins que tenen néts a càrrec i que volen racionalitzar la despesa de calefacció o que no arriben a poder pagar la factura amb la pensió que reben.

A causa dels casos nous detectats, des d´Afers Socials s'ha decidit ampliar el dispositiu de seguiment fins al 30 de gener. Tot i que durant el mes de febrer també es farà seguiment, i no es descarta tornar a engegar el dispositiu si tornen a baixar les temperatures.

Per altra banda, des d´Afers Socials també s´ha volgut destacar la col·laboració de les companyies elèctriques del país, que abans de realitzar un tall de llum avisen el departament d´Afers Socials. Segons els consta, durant els dies de més fred no han fet cap tall de subministrament a les famílies.

Informa: Laia Ferré Marot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.