Afers Socials estudia alternatives per retardar l'ingrés de la gent gran en residències

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern s'està fixant en els models assistencials per a la gent gran de Catalunya i el País Basc. La idea és incrementar la seguretat per als usuaris, massa exposats a situacions de risc com ha demostrat la pandèmia de la Covid-19 a les residències.

L'executiu considera que el comportament que ha tingut el coronavirus als centres assistencials per a gent gran és prou preocupant per replantejar-se el model. Fer més residències com proposa la Federació d'Associacions de la Gent Gran no seria la prioritat ara mateix segons el ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy.

A més, segons Filloy mantenir els padrins en el seu entorn habitual el màxim de temps possible només té beneficis per a la seva salut física i mental. Cal dotar-los d'eines i infraestructures "intermèdies" per evitar l'ingrés en una institució pública o privada.

Actualment hi ha 10.500 persones per sobre dels 65 anys i 2.600 sobrepassen els 80. Tot plegat suposa un 15% de la població.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Pere Besolí

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.