Afers Socials atén tres casos de persones transgènere que volien iniciar el canvi de sexe

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

És el dia internacional contra la LGTBIfòbia. Fa poc, el Govern va signar a Oslo, juntament amb altres països, un compromís per a garantir la igualtat de drets per a aquest col·lectiu. Des del departament de polítiques d'igualtat han atès aquest any tres casos de persones transgèneres que volien iniciar el procés de canvi de sexe.

Legislativament, Andorra camina cap a un sistema garantista que reconeix i defensa els drets del col·lectiu LGTBIQ+, però com en altres països el marge de millora és important.

A l'"Ara i aquí", la cap d'àrea de polítiques d'igualtat, Mireia Porras, ha destacat l'esforç legislatiu que s'ha fet en els darrers temps amb la llei d'igualtat i no discriminació i la d'infància i adolescència, que ja parla del suport i acompanyament dels menors en qüestions d'identitat de gènere. Porras diu que, tot i que falta implementar-les, "ja s'està donant resposta a qualsevol discriminació".

Enguany, el departament ha atès tres casos de persones transgènere que han iniciat el procés de canvi de sexe. Des del departament se n'ha fet un acompanyament social i també jurídic.

Campanya per conscienciar la ciutadania dels drets LGTBIQ+

En aquesta línia, Afers Socials ha començat a difondre una campanya a través de les xarxes socials per conscienciar tota la població dels drets i el respecte cap aquest col·lectiu.

Fa uns dies el Govern va aprovar adherir-se a un document de tres punts durant la conferència celebrada a Oslo per a tractar sobre la realitat d'aquest col·lectiu.

El compromís preveu adoptar mesures per a garantir la igualtat, assegurar els recursos humans i financers per fer campanyes de sensibilització i que els òrgans intergovernamentals tinguin un mandat en la igualtat sexual i la identitat de gènere.

Vídeo complet de la campanya pels drets del col·lectiu LGTBIQ+:

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.