Afers Socials referma el compromís en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat i la perspectiva de gènere

Ana Peláez, vicepresidenta de la Fundació CERMI Mujeres i representant espanyola al Fòrum Europeu de la Discapacitat ha dut a terme una conferència telemàtica titulada "Dona i discapacitat" en el marc del Dia nacional del Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides. La xerrada, que ha comptat amb intèrpret de llengua de signes i subtitulació simultània, ha posat en relleu la perspectiva de gènere en l’àmbit de la discapacitat.

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut ha obert la trobada refermant "el compromís en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat, tant des de la societat civil com des de les institucions”. Víctor Filloy ha destacat que, segons les dades estadístiques, a Andorra hi ha majoria de dones amb un grau de menyscabament reconegut per la Comissió Nacional de Valoració (CONAVA). En concret, un 52% enfront d'un 48% d’homes.

Precisament, el ministre ha assenyalat que les accions de l’executiu per evitar discriminació vers les dones i les nenes, i en especial les dones i nenes amb discapacitat, es materialitzen en promoure legislació i regular normativament alguns aspectes, com ara la llei per a la igualtat de tracte i no-discriminació amb mesures que afecten el sector públic i privat.

El Govern va signar el 2007 el Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides i el va ratificar el 2014 amb la voluntat de reforçar la qualitat de vida d’aquestes persones. Entre els principis d’aquest compromís internacional es destaca la igualtat d’oportunitats, la no discriminació o el respecte a la privacitat.

Informa: Redacció
Fotografia: Govern d'Andorra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.