L'AGIA reitera que les pròrrogues als contractes de lloguer que s'han aprovat any rere any han provocat l'efecte contrari

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris reitera que les mesures per a l'habitatge, que inclou de nou la congelació dels lloguers, s'estan estenent massa en el temps només per protegir els llogaters i desemparar els propietaris, que es decanten cada vegada més per la compravenda. Creu que la inversió pública és la solució per destensar els preus en el mercat de lloguer.

Les pròrrogues als contractes de lloguer que s'han aprovat any rere any han provocat l'efecte contrari. Així ho reitera el president de l'AGIA, Gerard Casellas, que destaca que està creant perjudicis a propietaris de béns immobles, que cada vegada opten per descartar posar pisos a lloguer. "Després de 4 o 5 anys veiem que no té cap efecte sobre l'augment d'habitatges de lloguer", afirma Casellas. Així, esmenta que els perjudicis per als propietaris han arribat a tal punt que alguns d'ells se senten gairebé "segrestats". "L'altre dia un d'ells em va dir que tenia la sensació que l'hi havien segrestat el pis perquè no el pot vendre".

Gerard Casellas creu que l'augment de la renda d'acord amb l'IPC en la mateixa proporció que els salaris continua sent una mesura que tan sols protegeix el llogater. Per ara, no veu que s'estigui creant cap bombolla immobiliària, ja que assegura que el mercat absorbeix la creació de noves promocions. No obstant, la gran majoria està destinada a la compravenda i no a lloguer i afirma que es per un tema de rendibilitat. "Avui en dia amb edificis nous el cost de tot en general, de construir, les mesures del canvi climàtic, del que suposa gestionar el lloguer, els problemes de morositat".

Els gestors immobiliaris apunten que la tensió en els preus dels lloguers tan sols es podrà resoldre amb una major oferta impulsada per la inversió pública en un ampli parc d'habitatges. 

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Fernando Montero - Arxiu RTVA

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.