Agricultura ampliarà les subvencions de benestar animal

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Arrenca la quarta edició de la Fira del Bestiar d'Ordino. La fira ha tingut una gran afluència de visitants i ha comptat amb animació teatralitzada, una demostració d'esquilar ovelles i un petit mercat de productes artesans. Un escenari on s'ha anunciat que s'ampliaran les subvencions a les explotacions ramaderes.

Tret de sortida a la Fira del Bestiar d'Ordino. Tall de cinta amb la presència dels cònsols i del ministre d'Agricultura i queda inaugurada un dels esdeveniments més importants del sector primari del país

Un cop obertes les portes la fira ha rebut molts visitants. Una de les atraccions amb més expectació: una demostració de xollar ovelles. I una estona més tard, era el torn de la subhasta de quatre vedells mascles. A més, hi ha hagut animació teatralitzada a càrrec de l'Andorra d'Antes amb lo Quico i la Manela. La fira també ha comptat amb un mercat de productes artesanals.

Diumenge serà el torn de la subhasta de les dues vaques de la raça bruna d'Andorra i d'un concurs professional d'allioli de codony, que ja té 15 inscrits, i un taller d'iniciació de xanques.

I en aquest marc, el ministre d'Agricultura, Guillem Casal, ha avançat que s'ampliaran les subvencions a les explotacions ramaderes bovines que tenen implantats mecanismes de benestar animal. Casal ha avançat que s'estendran a altres explotacions de bestiar. 

Informa: Caterina Vidal
Imatges: Èric Mompel

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.