L'aigua termal i el sòl, fonts per obtenir energia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aprofitar el potencial energètic de l´aigua termal per obtenir i impulsar les energies renovables. El Pla sectorial d'infraestructures energètiques preveu que es pugui obtenir energia a partir de l'aigua termal de diverses zones i també de l'explotació del sòl.

El pou de la zona del roc del Metge, a Escaldes-Engordany, el de la canal del clot del Mener, a Andorra la Vella, i un pou a la zona d'Incles, són els tres recursos termals que ha detectat un estudi sobre el potencial energètic i que permetrien tenir una producció d'uns 49 GWh l'any. Aquesta xifra, sobre el paper, és el doble del potencial de producció que tindria la nova planta de cogeneració a CTRASA, segons la memòria del Pla sectorial d'infraestructures energètiques.

Aquest pla ha analitzat també el terreny potencial amb característiques geològiques que permetria explotar-hi l´energia geotèrmica. En un mapa geològic es detalla el potencial de les diferents zones del país, on s'han identificat quatre tipus de sòl que es podrien explotar.

El Govern, en aquest mapa geològic, preveu diferents taxes d'extracció de calor per un funcionament del sistema geotèrmic de 2.400 hores anuals.



Aquestes instal·lacions de producció energètica a partir de geotèrmia es desenvoluparan d’acord amb la normativa que aprovi i publiqui el Govern i sempre que en quedi justificada la viabilitat tècnica i econòmica.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.