Ainhoa Arteta, emocionada per la tornada als escenaris, demana esforços als governs per evitar restriccions en la cultura

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Abans del recital d'aquest dissabte, Ainhoa Arteta ens ha concedit una entrevista on ha parlat de la importància de la cultura i de la solidaritat vers la gent gran. Ha aprofitat per fer una petició als governs: que estableixin mesures perquè el sector cultural pugui treballar amb garanties.

Ainhoa Arteta és una de les artistes que ha tingut la sort de poder pujar a un escenari amb el desconfinament de la cultura, una tornada que, diu, ha estat emotiva per a ella i també per al públic que trobava a faltar la música.

En aquest sentit ha parlat de la por que s'ha creat a l'entorn dels esdeveniments i les limitacions d'aforament. Diu que cal que els governs estableixin protocols garantistes per a la indústria cultural.

L’artista porta més de 20 anys dedicada al gènere del recital. Aquest dissabte els espectadors escoltaven composicions d’Albèniz, Granados i Mompou, entre d’altres, i amb lletres de poetes com el gran Federico García Lorca. Compta amb el pianista Javier Carmena. En els últims dies s’ha reduït l’aforament permès de 400 a 300 i escaig. Els assistents han hagut de seguir un circuit d’entrada, un de sortida, distància i mascareta.

És l’únic concert que s’ha pogut salvar per les seves característiques i la finalitat, els fons recaptats en el concert es destinaran al fons per a la Covid. Per la cantant basca el fet que el recital sigui solidari  ha estat un motiu més venir a Andorra. De fet, ha volgut fer una crida perquè es tingui cura del col·lectiu més vulnerable d'aquesta pandèmia, el de la gent gran i per al qual ha estat un altaveu durant el confinament.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.