Albert Batalla també posa en dubte que l'aeroport d'Andorra i el de la Seu puguin ser complementaris

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Albert Batalla creu que l'aeroport que la Cambra vol impulsar a Andorra no seria complementari amb el de la Seu d'Urgell perquè aquest també aspira a acollir vols més enllà de la zona Schengen. L'alcalde de la Seu, que avui ha passat per Ràdio Nacional, també confirma que el preu elevat dels lloguers al Principat està reactivant el mercat immobiliari a la capital de l'Alt Urgell.

El president de la Cambra de Comerç insisteix que l'aeroport que estudia crear a Andorra no seria una competència amb el de la Seu, sinó que es complementarien perquè estaria orientat a captar només vols de llarg abast, més enllà de la zona Schengen. L'alcalde de la Seu l'ha contradit i manifesta que l'actual aeroport de la Seu també podrà acollir vols de llarga distància, "només cal que el govern de l'estat ho autoritzi i ja està, no suposa cap tipus de problema".

Creu que el que ara toca és ajuntar esforços per saber aprofitar les oportunitats que generarà el sistema d'aterratges amb GPS per potenciar l'actual aeroport perquè "tindrem una oportunitat perquè això creixi exponencialment".

Ho ha dit a Ràdio Nacional, on també ha assegurat que han notat que persones que treballen a Andorra es trasllada a la Seu a viure per l'elevat preu dels lloguers al Principat. Pensa que si la tendència es consolida pot fer tornar els desplaçaments diaris a les xifres anteriors a la crisi econòmica. "La xifra havia rondat les 2.800 o 2.900 persones. Fa temps que estem situats a unes 1.600 o 1.700 persones", recorda.

Batalla, que ha confirmat que no aspirarà a la reelecció després de deu anys a l'alcaldia, diu que les obres del túnel dels Tres Ponts avancen al ritme previst i espera que els Special Olympics del mes d'octubre siguin un nou exemple de bon veïnatge i cooperació entre Andorra i la Seu.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Marta Paixà

Torna a escoltar l'entrevista completa a l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, a la carta:

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.