Algunes benzineres d'Espanya ja ofereixen preus més competitius que a Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Associació d'Importadors i Distribuïdors de carburants ha valorat en uns 10 cèntims de litre el diferencial mitjà de preus amb Espanya. Però hi ha una sèrie de benzineres a l'estat veí, potser un 15-20% aproximadament que ofereixen carburants a un cost més econòmic. Bàsicament per les ofertes de les petrolieres o d'algunes benzineres, en concret.

Els descomptes aplicats per França i Espanya als carburants han reduït la competitivitat d'Andorra. I malgrat que encara es manté el diferencial hi ha algunes benzineres de l'estat veí del sud que ofereixen preus més competitius. 

En el cas d'Espanya, segons ha assegurat, recentment, l'Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants aquest diferencial era d'uns 10 cèntims per litre quan abans de les subvencions pujava a 30 cèntims.

Una recerca per diverses webs especialitzades permet comprovar que a les comarques veïnes de l'Alt Urgell i la Cerdanya, però també de Barcelona i altres ciutats catalanes hi ha entre un 15-20% de benzineres, aproximadament, que tenen preus lleugerament més baixos.

Hi ha dos explicacions, sobretot, respecte a aquestes excepcions. La primera és que hi ha diverses petrolieres com Repsol, per exemple, que han fet els seus propis descomptes, a banda dels 20 cèntims per litre que els exigeix el govern espanyol.

Això fa que en certs casos, algunes benzineres puguin ser molt competitives. També hi ha la política d'alguns d'aquests establiments de fer les seves pròpies rebaixes per atreure clients.

S'ha de tenir en compte, de totes maneres, que és una situació provisional. En principi, les rebaixes de l'executiu del país veí del sud s'acaben a final de juny.

A més, el preu de la benzina a tot Europa està recuperant xifres d'abans de la invasió d'Ucraïna perquè, per ara, sembla haver baixat la incertesa sobre el subministrament.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.