Algunes famílies no portaran els fills a l'escola la setmana vinent per evitar confinaments abans de Nadal

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amb l'augment de la incidència de la Covid-19 a les aules, alguns centres educatius estan rebent avisos de famílies que no portaran els fills a classe la setmana vinent per por d'haver-se de confinar per les festes. En aquest sentit, el ministre de Salut assegura que no es computarà com a absència.

La incidència epidemiològica a la comunitat educativa ha anat augmentant al llarg dels darreres dies amb més classes aïllades. Un increment que ha estat motivat, en part, pels nous protocols de confinament a les aules que van entrar en vigor aquesta setmana.

Les vacances escolars per Nadal comencen dijous i hi ha famílies que es plantegen avançar-les per la por d'haver-se de confinar. Valoren com fer-ho perquè "implica faltar a la feina i infraestructura familiar". I és que, diuen, "si tornen a confinar, vacances de Nadal enlaire".

N'hi ha d'altres a qui els agradaria fer-ho, però no disposen dels mitjans necessaris i els impossibilita organitzar-se.  "Tancar tota la classe no ho trobem normal perquè sembla que no es pensi en la realitat del poble", manifesta una mare.

Alguns pares ho tenen clar i defensen que és necessari que els nens vagin a classe perquè "no tenen la culpa".

Hi ha famílies que ja han avisat als centres escolars, que en alguns casos optaran per enviar les tasques i els deures a través de les plataformes telemàtiques.

El Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) ja va manifestar que la majoria dels afiliats consideren excessiu confinar una classe sencera de maternal i primera ensenyança en cas d'un positiu per la Covid-19. Aquest dilluns faran una altra enquesta per saber com s'ha desenvolupat aquesta setmana.

Salut recomana que els alumnes continuïn fent-se dos tests a la setmana durant les vacances de Nadal

Segons la darrera actualització sanitària, ?en aquests moments hi ha 124 aules en vigilància activa, 90 total i 34 parcial, i 40 més en vigilància passiva.  El titular de Salut ha anunciat que a principi de la setmana que ve es farà un cribratge a les escoles de primera ensenyança. Martínez Benazet, a més, demana que els infants i joves que durant les vacances acudeixin a activitats es continuïn fent proves dos cops per setmana.

Els tests d'antigen es poden fer a casa i els pares hauran de presentar un certificat de responsabilitat als centres de les activitats extraescolars segons estan fent els cribratges als menors a càrrec seu. També poden fer-se els tests a les farmàcies i laboratoris privats, així com als stoplabs i presentar els certificats pertinents.

Informa: Oliver Jaén-Judith Sáez
Imatge: Pere Besolí-Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.