Allau de peticions per al Pla Renova

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Pla Renova ha batut rècords i ha assolit la quantitat més alta de peticions. Una de cada quatre sol·licituds, a més, es destina a millorar els sistemes de calefacció antics. 

El Pla Renova busca que els edificis siguin més eficients enèrgicament i enguany ha tingut un èxit rotund amb 366 sol·licituds. Respecte a la convocatòria del 2020, ha suposat un increment del 133%. El confinament i la posada en valor de la importància d'una llar confortable poden ser alguns dels motius de l'allau de peticions.

Segons la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó, "es tracta d'un programa consolidat i un eix essencial per a la transició energètica, sobretot pel que fa al parc d'habitatges que tenim a Andorra". 

Pel que fa a les noves subvencions, també han tingut una molt bona rebuda. 31 sol·licituds han estat per a les bonificacions que tenien aquells propietaris que, després de fer les obres als edificis, es comprometien a posar-los al parc de lloguer d'habitatge. D'aquesta manera, aquest parc s'incrementarà amb 50 noves llars. Gairebé 90 sol·licituds han estat per canviar sistemes de calefacció antics, fet que demostra l'aposta per la sostenibilitat.

El director de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, ha destacat que "quan un ciutadà es planteja el canvi del seu sistema de calefacció, opta globalment per sistemes que utilitzen energies renovables". 

La convocatòria es va tancar la setmana passada, tot i que estava prevista fins al novembre, ja que es va esgotar el pressupost. Per a aquest any, hi havia una partida inicial d'un milió i mig d'euros que posteriorment es va ampliar amb 300.000 més. Ja de cara al 2022, aquesta partida serà de dos milions. 

Informa: Ariadna Guiu Vil
Imatges: Anna Romagosa
Gràfics: Marta Pons

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.