Els alumnes podran interaccionar sense mascareta ni distància de seguretat amb el seu grup

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els alumnes es podran relacionar sense mascareta ni distància de seguretat dins el mateix grup de 15 per aula. Anar a visitar la gent gran a la residència serà possible després de fer-se una TMA. Aquestes són algunes de les novetats que es plantegen per a l'obertura generalitzada de l'1 de juny.

Aconseguir un model de vida escolar proper a la normalitat d'abans de la Covid-19 és un dels objectius de les mesures del protocol que regularà la tornada a l'escola.

Hauran, això sí, de mantenir les distàncies de seguretat i portar mascareta per tenir contacte amb la resta de la població escolar. Precisament aquest col·lectiu, el personal sociosanitari de les residències i els ciutadans que hagin tingut contacte amb els turistes a partir de la setmana vinent es sotmetran a proves TMA, 9 o 14 dies després de l'obertura. Actuaran com a poblacions sentinella, tenint d'aquesta manera un cert control de l'estat epidemiològic de la població. Anar a visitar, fins i tot abraçar, la gent gran serà possible després d'una prova segons els tres protocols que Salut està preparant per cadascun d'aquests col·lectius.

Segons el ministre el contingut dels protocols de seguretat és més aviat generós en àmbits com la restauració. Es podrà anar a dinar amb familiars tot i no pertànyer al mateix nucli de convivència sense cap distància i sense mascareta.

Els diferents cribratges als col·lectius més exposats i vulnerables es farà amb les màquines cedides per Grifols. En aquests moments es fan proves i s'està acabant de formar els professionals sanitaris que les hauran d'utilitzar.

Torna a veure la roda de premsa del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, d'aquest dimarts:

Informa: Sílvia Mestre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.