Àlvar Valls ficciona a "El dinovè protocol" un final alternatiu a la DUI catalana

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ja és a les llibreries d'Andorra "El dinovè protocol", d'Àlvar Valls, el llibre que ficciona un final alternatiu a la DUI catalana del 2017. En un llibre on fins i tot l'autor adjunta, de collita pròpia, els decrets per posar en marxa la república, hi ha espai per a tot el que no va passar i que alguns potser avui esperen.

"Els Mossos d'Esquadra amb Trapero al capdavant i vestits de gala abaixen la bandera espanyola del Palau de la Generalitat". Així revela Àlvar Valls l'inici de la història que ha ficcionat a "El dinovè protocol", el necessari per engegar els mecanismes de transició nacional i posada en marxa de la República a Catalunya.

Un traspàs que porta implícits vuit decrets que l'autor es permet la llicència de redactar en un annexe de més de setanta pàgines. Es refereixen a la política monetària, la creació del Banc de Catalunya, la política exterior, la implantació d'ambaixades i les plenes competències a l'Agència Tributària de Catalunya "per contorlar el territori , l'ordre públic, les possibles oposicions de diversos nivells i per començar a caminar cap a un país independent".

I perquè tot això sigui possible es posa en marxa un gabinet de crisi en què una periodista i un càmera assisteixen de manera excepcional. Ella ve d'una família de dretes que des del 2010 segueix els esdeveniments a Catalunya i que es veurà superada pels fets. Al carrer les coses no són més fàcils, on es viurà tensió, episodis incendiaris amb avions de guerra, toc de queda i molta gent al carrer i els tancs.

I en aquest món de ficció veurem com l'alcaldessa de Barcelona acata la república i el fins aleshores alcalde de Lleida s'amotina en contra.

Amb aquest llibre l'autor espera que el lector es pugui divertir i somiar, sense deixar de fer autocrítica, ja que "s'ha vist que no hi havia res preparat per fer efectiva la república des del minut zero, com diu el títol del dinovè protocol".

Àlvar Valls guarda més d'una sorpresa i alguna relacionada amb Andorra, tot i que això només ho descobriran aquells que se'l llegeixin.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Ginestà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.