AMIDA valora positivament les millores d'accessibilitat al transport públic

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les noves línies de bus, tant les comunals com les nacionals, han comportat canvis en els trajectes, però també en els vehicles, que han suposat una millora en l'accessibilitat. Des de l'Associació de Persones amb Diversitat Funcional ho valoren molt positivament, però creuen que encara s'hi pot fer més.

La gran majoria dels vehicles de transport públic ha millorat l'accessibilitat per a persones amb diversitat funcional: alguns tenen mecanismes automàtics que permeten posar-se a l'altura de la vorera i d'altres, rampes manuals. Sigui com sigui, des de l'Associació, es valora aquest esforç i el canvi que ha suposat.

A d'altres països ja és generalitzat l'ús de plataformes a les parades de bus que tenen una doble funció: s'acoblen perfectament als vehicles i impedeixen que n'hi aparquin d'altres.

D'altres aspectes que cal millorar tenen relació amb la pavimentació que estan fent servir a les noves avingudes, com la de Meritxell, amb enrajolats que provoquen incomoditat tant a les persones que van amb cadira de rodes com a les que tenen problemes visuals.

El col·lectiu també demana una revisió de les places d'aparcament per a persones amb discapacitat física.

Algunes d'aquestes places fins i tot tenen fanals o arbres just on s'ha d'obrir la porta del conductor.

Informa: Ester Pons
Imatges: Anna Romagosa - Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.