Andorra acull les Jornades europees del patrimoni exposant un total de 350 objectes antics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les Jornades Europees del Patrimoni tornen al país amb una recopilació d'objectes antics. Enguany són 120 establiments a totes les parròquies que exposaran fins a 350 objectes.

Aquest dissabte s'han inaugurat les Jornades Europees del Patrimoni a Sant Julià de Lòria on han participat 32 establiments amb objectes que daten de fa 200 anys.

En el cas de la parròquia laurediana, els objectes estan repartits entre els edificis comunals, botigues i museus. Un d'aquests és l'establiment Isidre Planes, on han exposat objectes que es van fer, per exemple, al forn de la Callissa ara fa dos segles.

La participació ciutadana ha estat imprescindible per poder recollir i exposar aquests objectes patrimonials als aparadors del país.

Dins el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha volgut recordar que Andorra s'acull a la iniciativa del Consell d'Europa i que, enguany, han volgut que participés també el ciutadà del país aportant objectes que "es posen en valor, que dialoguen amb el comerç i que mostren com era el país abans". 

A partir d'aquest dissabte i fins al dia 26 de setembre, els 120 establiments participants tindran exposades aquestes relíquies arreu del país.

Informa: Anna Mata
Imatges: Arnau Gaya

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.