Andorra celebra el dia mundial del patrimoni audiovisual amb dos documentals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Més d'un centenar de persones han assistit aquest migdia a la projecció al Teatre Comunal dels documentals "El mirador d'Andorra", dedicat a la trajectòria de Jordi Sasplugas, i "El món de Pau Casals", que va ser realitzat als anys 60 per una productora del Principat.
Jordi Sasplugas va ser un dels impulsors del cineclub a Andorra, però la faceta més coneguda la va exercir com a responsable de compres alienes a TV3, on va adquirir sèries de gran prestigi com "Dallas" o "La Dimensió Desconeguda". La seva vida ha estat reflectida al documental de Qucut Produccions, que ha estat realitzat per Albert Cristòfol, Rosa Burgos i Albert Galindo. Una de les característiques més destacables de Sasplugas va ser la gran passió per l'audiovisual.Posteriorment s'ha projectat també "El món de Pau Casals", de Joan Baptista Bellsolà, que va ser produït a Andorra. A final dels 90 el Govern restauraria aquesta valuosa obra.Les dues projeccions s'emmarcaven en la commemoració del Dia mundial del patrimoni audiovisual. Amb aquesta diada es vol posar en relleu la necessitat de protegir aquest tipus de patrimoni.Informa: Pere Moliné Imatges: Jordi Domingo
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.