Andorra buscarà una solució consensuada a la demanda d'Europa de no obrir les estacions d'esquí

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra no ha pres cap decisió sobre l'obertura de les estacions d'esquí. A Europa es planteja el tancament mentre des d'Espanya es vol una solució consensuada amb territoris que coincideixen al Pirineu. De moment Grandvalira ha anul·lat la presentacicó de la temporada que havia de fer la setmana vinent.

A Europa el debat si han d'obrir les estacions aquest hivern està servit després que la cancellera alemanya Angela Merkel hagi dit que demanarà un vot unànime pel tancament de les estacions d'esquí fins al gener. De moment Itàlia, França i Alemanya són partidaris de no obrir. La primera oposició arriba d'Àustria.

Pel que fa a Espanya ha dit que l'anunci es farà el 2 de desembre. Amb tot, el ministre Illa ha manifestat que és partidari d'harmonitzar les decisions que es prenguin entre les comunitats espanyoles i amb els Estats veïns, Andorra i França, amb qui s'està en contacte permanentment. 

Pràcticament en la mateixa línia s'ha manifestat Xavier Espot. Diu que Andorra no pot prendre una decisió unilateral. Argumenta que "totes les decisions estan condicionades al que decideixin els altres països -perquè estem en un marc del qual no ens podem abstreure-, a la lleialtat institucional, als interessos propis  i la realitat de cada país; i sobretot a la situació sanitària". Assegura que "totes les possibilitats estan damunt la taula" i ara "cal verificar quina és la millor opció pels interessos del nostre país, i dels nostres ciutadans i ciutadanes".

Des d'Ski Andorra són conscients que la decisió ara es troba en la plana institucional per bé que també treballen amb el Govern per trobar la millor solució i la presa de decisions.

Espot ha indicat que l'executiu manté contactes amb els seus homòlegs "a nivell governamental", però "ells formen part, per exemple, de les patronals d'estacions d'esquí franceses o d'altres associacions, on tenen informació complementària que ens pot ajudar en la presa de decisions".

El que és clar és que ara per ara, falta el més important per poder parlar de temporada d'esquí i és la neu que ara no s'ha manfiestat.

Informa: Rosa Alberch - Laura Massegú
Imatges: Desirée Sala - Arxiu RTVA

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.