Andorra ajorna l'accés dels turistes a les pistes d'esquí i demana a França l'assimilació amb l'Arieja i els Pirineus Orientals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Fumata negra. El Govern ha comunicat aquesta tarda a Ski Andorra i a les estacions que no dona llum verd a l’arribada d’esquiadors estrangers seguint el criteri de la majoria dels països europeus. L'executiu ha informat també que negocia amb França l'assimilació amb l'Arieja i els Pirineus Orientals en matèria de mobilitat.

Es manté l’status quo i només els esquiadors del país podran tenir accés a les estacions de casa. El Govern ha informat aquest dimarts a la  tarda que no obre l’accés als turistes estrangers per poder esquiar.

Ho fa seguint el criteri adoptat per la majoria de països europeus i en una decisió consensuada amb Ski Andorra i els representants del sector, amb els quals es treballa per establir uns protocols específics als camps de neu amb vista a una possible obertura.

Demanda a França per a l'assimilació amb l'Arieja i els Pirineus Orientals

D'altra banda, el cap de Govern ha sol·licitat al primer ministre francès Jean Castex l'assimilació en matèria de mobilitat entre Andorra i els territoris fronterers de l'Arieja i els Pirineus Orientals.

D'aquesta manera ni els visitants provinents d'aquests territoris ni els andorrans no haurien de presentar cap PCR o TMA en entrar a França. Finalment l'executiu ha confirmat amb Castex que l'arribada de vacunes procedents de França es farà les pròximes setmanes i amb la mateixa proporció d'abastiment que a França.

Informa: Sergi Cano
Locució: Judith Sáez

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.