Andorra és un dels països amb la població més vella, segons la CIA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra és un dels països amb una població més envellida. Així es desprèn de l´estudi comparatiu que elabora cada any la CIA i que s´inclou en l´anomenat "Llibre mundial dels fets".

El "Llibre mundial dels fets", també conegut com a "CIA world Factbook", és una publicació anual de l´agència central d´intel·ligència amb informació bàsica de diversos països del món, bàsicament dels reconeguts pels Estats Units. Proporciona dades sobre demografia, geografia, comunicacions o economia.

Va adreçat a l'ús del personal de la CIA, tot i que és utilitzat freqüentment per a treballs o articles de premsa. Un dels aspectes que s´analitza és l´envelliment de la població i en aquest sentit els països considerats desenvolupats ocupen els primers llocs, com era d´esperar. Mònaco lidera el rànquing, amb una mitjana d´edat que supera els 51 anys, Andorra se situa en el lloc 18è, amb una mitjana de 42,4. 17 dels primers 25 classificats es troben a Europa. Alemanya, Itàlia, Àustria, San Marino, Grècia, Eslovènia, Finlàndia o Bèlgica se situen per davant d´Andorra, amb mitjanes d´edat que superen els 43 anys.

En el costat contrari, poblacions més joves, se situen sobretot països africans, degut en bona part a la curta esperança de vida de la regió. Níger és amb diferència el que presenta una població més jove, d´una mitjana de 15 anys. Per cert, el país d´Europa amb una població més jove és Kosovo, on la mitjana no arriba als 28 anys.

Informa: Joan Antoni Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.