Andorra exposa a l'FMI la voluntat d'entrar a formar-ne part

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra sol·licitarà formalment l´ingrés al Fons Monetari Internacional. El procés durarà prop d'un any i suposarà una garantia per al sistema financer. També permetrà al país generar estadístiques socieconòmiques. El Govern ha fet el primer pas per ser membre de l'organisme, que aplega 189 estats.

El ministre de Finances ha iniciat a Washington els passos per ingressar al Fons Monetari Internacional. Jordi Cinca ha tractat amb un secretari de l´organisme la documentació que ha de contenir la sol·licitud d´ingrés. La petició oficial es farà les pròximes setmanes, segons ha explicat el ministre Xavier Espot. "Per fer-ho cal acabar de recabar tota una sèrie de documentació però en certa forma sí que ha estat una trobada que tenia com a finalitat exposar públicament i presencialment la voluntat d'Andorra de fer aquest pas decisiu a partir de les pròximes setmanes", afegia.

Espot ha jsutificat així la decisió del Govern d´ingressar a l´FMI. "Suposarà una garantia per al nostre sistema financer i al mateix temps, formar part d'un sistema que ens pot ser útil, per exemple, per generar estadístiques útils", afegia Espot.

L´ingrés a l´FMI era una de les solucions que tant el Govern com el Consell General havien estudiat per protegir el sistema financer de crisis com la del cas BPA. De fet, la pertinença a l'organisme permet als estats demanar préstecs monetaris en cas de crisi. El procés d´ingrés pot durar prop d'un any.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Carla Sales
Foto: SFG

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.