Andorra i Kazakhstan signen l’acord per a l’exempció de visats

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha reunit aquest dijous en una visita oficial al Kazakhstan, la primera d'un ministre andorrà, amb les màximes autoritats del país asiàtic. L’objectiu d'aquesta trobada ha estat la de refermar la cooperació existent. I en aquest sentit, s'ha signat un acord entre el Govern d’Andorra i el Govern de la República del Kazakhstan per a l’exempció de visats per desplaçar-se entre ambdós països.

L’agenda de treball va començar el dimecres amb una reunió amb l’alcalde d’Almaty, Erbolat Dosaev, i s’allargarà fins divendres amb diverses trobades institucionals. La jornada de dijous s’ha iniciat a la capital, Nursultan, amb una reunió bilateral amb el ministre d’Afers Exteriors i vice primer ministre kazakh, Mukhtar Tileuberdi. Amb l'acord que s'ha signat es facilita la mobilitat tant de ciutadans com d’empreses. Un fet, han coincidit els dos ministres, que permetrà promoure projectes conjunts en diversos àmbits, com ara l’econòmic.

Aquest és el primer acord bilateral entre Andorra i el Kazakhstan, dos països que van establir relacions diplomàtiques el 2008. Maria Ubach i Mukhtar Tileuberdi també han abordat qüestions d’interès comú, com ara l’economia verda, la digitalització o la promoció del turisme, un punt en què han compartit la necessitat de reforçar la cooperació a través de l’intercanvi de bones pràctiques. En paral·lel, els dos ministres han acordat iniciar les negociacions per a un Conveni per eliminar la doble imposició (CDI) en relació amb els impostos sobre la renda i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal. Es tractaria del primer CDI entre Andorra i un país de la regió d’Àsia central. 

Informa: Redacció
Imatge cedida pel Govern d'Andorra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.