Andorra la Vella renova els comptadors d’aigua potable

Segons informa aquest dijous el comú d'Andorra la Vella en un comunicat, la corporació ha substituït els comptadors meca`nics per sistemes electro`nics, me´s precisos i que permeten fer la lectura a dista`ncia. Les tasques d’instal·lacio´ beneficiaran, en una primera fase, 200 edificis del centre d’Andorra la Vella i tindran una durada de tres mesos.

El comu´ d’Andorra la Vella ha comenc¸at aquesta setmana a renovar el parc de comptadors d’aigua potable per substituir els sistemes meca`nics que hi havia fins ara per aparells ultraso`nics. El nou sistema ofereix una lectura me´s precisa, te´ una vida u´til me´s llarga i, un cop s’hagi implantat de manera generalitzada, permetra` la recollida de dades a dista`ncia a trave´s d’un ordinador. “E´s un pas me´s cap a la ciutat intel·ligent amb equipaments telegestionats”, assenyala David Astrie´, conseller de Medi Ambient i Innovacio´, que detalla que el 58% dels comptadors que hi ha instal·lats actualment a la parro`quia tenen me´s de 15 anys de vida.

La implantacio´ del nou sistema s’anira` fent per fases. La que comenc¸a ara durara` uns tres mesos i se centrara` en la part alta de l’avinguda Meritxell (entre la Rotonda i el carrer de la Unio´), Prada Ramon i l’avinguda Tarragona (entre les rotondes del Km O i de la Margineda). Els treballs de renovacio´ s’estan fent per carrers i beneficiaran un total de 200 edificis (la xifra equival al 13% del parc de comptadors de la parro`quia).

Les tasques d’instal·lacio´ obligaran a fer talls intermitents del subministrament d’aigua d’aproximadament una hora de durada. El comu´ n’informara` 24 hores abans tant als vei¨ns dels edificis com dels locals comercials afectats. El departament de Medi Ambient destina aquest 2018 uns 70.000 euros al projecte.

Informa/foto: Agència ANA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.