Andorra la Vella vol convertir Doctor Vilanova en un accés al centre "modern" i "innovador"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú d´Andorra la Vella ampliarà el carrer Doctor Vilanova per crear una entrada més moderna i innovadora des de l´avinguda Tarragona al centre de la vila. El comú ha signat un conveni amb els propietaris dels terrenys adjunts perquè facin una cessió avançada de la zona.
El comú d´Andorra la Vella i la família Vinyes, propietària dels terrenys que hi ha davant del Govern, han signat aquest dimecres un conveni de cessió del 15% de la superfície. Es tracta de la primera vegada a la capital en què aquesta cessió, obligatòria sempre que es vulgui edificar en un terreny, es fa de manera avançada.

En total es cedeixen més de 1.100m2 per ampliar el carrer Doctor Vilanova. Com ha explicat la cònsol major de la parròquia, el carrer "actualment té 10 metres d'amplada i passarà a tenir-ne 16. Servirà per accedir al centre històric, a la part alta de l'avinguda Meritxell...". Marsol ha afegit que "tenint en compte que hi ha Govern, volem crear tota una zona, amb la Plaça del Poble, que doni un plus a Andorra la Vella".

La resta de la cessió, més de 2.500 m2, estan situats just davant del Govern, en una zona on actualment hi ha un aparcament d´autobusos. Encara es desconeix què s'hi farà, però la intenció del comú és que serveixi com unió entre l´avinguda Tarragona i la zona de Prat de la Creu i que sigui una proposta moderna i cridanera.

Els propers mesos es convocarà un concurs d´idees. Les obres s´executarien l´any vinent. Es busca "modernitat de connexions i accessibilitat". La cònsol major vol que "sigui una entrada atractiva i que faciliti l'accés als ciutadans del país i als qui arribin per l'estació d'autobusos". També ha destacat que "pot ser per terra o per aire" i que escoltaran "totes les idees".

L´ampliació del carrer Doctor Vilanova no implicarà que s´hi facin més carrils dels dos que hi ha actualment. En tot cas s´eixamplaran i es guardarà més espai per als vianants.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Robert Querol
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.