Rafael Serrallet: d'Andorra a Lviv per fer costat a la resistència cultural ucraïnesa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ucraïna ha passat la barrera dels tres mesos de guerra. La resistència és armada, però també cultural. La filharmònica de la ciutat de Lviv no ha deixat de programar concerts. A més, hi ha músics que viatgen a la ciutat per donar-los suport. És el cas del rècord Guinness Rafael Serrallet, el guitarrista valencià que fa uns mesos que viu a Andorra. 

El 2018 va aconseguir un rècord Guinness en ser el primer artista a aconseguir tocar en tots els continents, inclosa l'Antàrtida, en sis mesos. Aquesta vegada Rafael Serrallet es proposa portar la seva guitarra a la ciutat ucraïnesa de Lviv per participar en el festival Virtuosos, que ha engegat la 41a edició tot i l'alerta que ara mateix plana sobre el país. 

Rafael Serrallet explica que volia col·laborar d'alguna manera amb el poble ucraïnès. "Tenia moltes ganes de tocar amb gent ucraïnesa per donar un exemple de solidaritat i d'estar al costat fent música junts".

En l'actualitat, l'orquestra té més dones, ja que molt homes són al front. Per això i per retre homenatge a les dones de la seva terra, porta un repertori que inclou les compositores Clàudia Montero i Júlia Robledo.

El cantautor també ha fet un arranjament i tocarà una cançó de bressol que agermana dues terres, la valenciana i la ucraïnesa. Porta per nom la cançó de bressol per a xiquets d'Ucraïna. "Volia aportar alguna cosa més que la música que vaig a interpretar i així deixaré constància d'una composició pròpia", manifesta Serrallet. 

Divendres viatja a Cracòvia i a partir d'allí seguirà les recomanacions per arribar a Lviv dissabte per fer un concert amb públic. Es podrà seguir gratuïtament per YouTube perquè, tal com es titula el programa d'enguany, 'les muses ucraïneses no guarden silenci'. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.