Andorra, 'País amic dels drets humans', segons International Solidarity for Human Rights

El ministre de Salut, Carles Álvarez, ha rebut aquest divendres el reconeixement de l’organitzacio´ International Solidarity for Human Rights com a 'Pai´s amic dels drets humans'. El premi reconeix les accions dutes a terme durant el darrer any a Andorra amb motiu del 70è aniversari de la Declaracio´ Universal dels Drets Humans.

En la seva intervencio´, el ministre de Salut ha afirmat que la Declaracio´ Universal dels Drets Humans marca una fita en la histo`ria i que e´s una obligacio´ de tots promoure'ls i protegir-los. I ha afegit que exigir aquests drets humans comporta el seu coneixement i implica una difusio´ en la qual tothom ha d’estar implicat.

Álvarez ha felicitat la filosofia i l’impuls que l’organitzacio´ International Solidarity for Human Rights fa al voltant de l'educacio´ sobre els principis de la Declaracio´ Universal dels Drets Humans, valors alineats amb les poli´tiques educatives que s’estan duent a terme a Andorra. El titular de Salut ha narrat les accions implementades per part del Principat amb motiu de la commemoracio´ de la Declaracio´ Universal dels Drets Humans.

Al mes de juliol del 2017 es va inaugurar el cami´ saludable dels drets humans; un itinerari per promoure la pra`ctica d'activitat fi´sica, i en el qual conflueix la promocio´ dels drets humans, dels ha`bits de vida saludables, l'entorn natural i del patrimoni cultural. Els 30 km del cami´ coincideixen amb els trenta drets humans. Aquesta iniciativa tambe´ esta` directament relacionada amb les recomanacions de l'OMS de l'estrate`gia per a la salut 2020, un marc poli´tic europeu per a la millora de la salut i del benestar.

Una altra iniciativa e´s la duta a terme pel Servei Andorra` d'Atencio´ Sanita`ria que durant tot l'any 2018 esta` lliurant als nounats nascuts a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell un certificat conforme el nen ha nascut l'any d'aquest aniversari. El certificat inclou els trenta articles perque` el nen i els seus pares tinguin coneixement i es familiaritzin amb els drets humans.

La Universitat d'Andorra i els centres educatius tambe´ s'han adherit a aquesta celebracio´ amb l'objectiu de promoure i sensibilitzar la comunitat educativa, accio´ en la qual de forma directa l'International Solidarity for Human Rights va participar en la seva visita al Principat d'Andorra.

Altres accions que s'han dut a terme han estat la posada en circulacio´ de 75.000 unitats de monedes de 2 euros de col·leccio´ amb la inscripcio´ d'un arbre amb trenta fulles que representen els diferents drets. Tambe´ s'han difo´s els drets al Canòlich Music Festival, acte que compta amb una gran aflue`ncia de gent jove. Finalment, el 4 de desembre es va inaugurar una instal·lacio´ arti´stica a la plac¸a de l'Hospital. Es tracta de 30 to`tems de fusta de diferents colors col·locats en li´nia recta, cadascun d'ells amb la inscripcio´ d'un dels drets humans.

El ministre ha assistit a l’esdeveniment acompanyat de l’ambaixadora d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, i de l’artista Pere Moles. L'ISHR e´s una organitzacio´ sense a`nim de lucre establerta a Florida i la seva missio´ e´s educar sobre els principis inclosos en la Declaracio´ Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides.

Informa: Agència ANA
Foto: SFG

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.