Andorra presenta candidatura per acollir la XXVII Cimera Iberoamericana 2020

Andorra ha presentat candidatura per acollir la XXVII Cimera Iberoamericana el 2020. Així ho ha anunciat aquest divendres l'ambaixador a Espanya, Jaume Gaytan, davant la reunió de coordinadors nacionals dels països iberoamericans reunits a Cartagena d'Índies després que es fes públic que Guatemala serà la seu de la 26a cimera el 2018.

La reunió on ha participat Gaytan ha tingut lloc a Colòmbia coincidint amb la XXV Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern on participa el cap de Govern, Antoni Martí. El tema central d'aquesta 25a Cimera és "Joventut, Emprenedoria i Educació". Acull els màxims representants dels 22 països membres de l'Organització d'Estats Iberoamericans, 19 a Amèrica Llatina, incloent-hi dos del Carib, Portugal, Espanya i Andorra.

Paral·lelament s'han tancat altres reunions bilaterals, la primera prevista aquest divendres amb el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, així com trobades amb representants de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) i de l'Organització d'Estats Iberoamericans (OEI). En la reunió amb el president colombià, Martí ha felicitat Santos pel premi Nobel de la Pau i s'han tractat assumptes bilaterals d'interès comú.

La possibilitat que Andorra aculli la Cimera el 2020 "té molt bona acollida entre la comunitat iberoamericana reunida a Colòmbia que ha valorat molt positivament el desenvolupament de la sectorial d’educació que ja va acollir el Principat aquesta tardor", segons s'ha valorat des del Govern.

Informa: Redacció     Imatge: Cimera Iberoamericana

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.