Andorra Recerca + Innovació presentarà els resultats de l'enquesta política aquest dijous

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest dijous es presentarà l'enquesta política d'Andorra Recerca+Innovació. La incògnita és saber si hi haurà tanta gent que amaga a qui votarà, cosa que ha passat fins ara. En la darrera dècada s'han fet uns quants sondejos com aquest i els percentatges de vot als diferents partits han acostumat a ser similars als que es registren en les eleccions.

El treball de camp de l'enquesta política d'Andorra Recerca+Innovació s'ha acabat i ja ha començat la fase d'anàlisi. Dijous vinent es presentaran els resultats, pocs dies abans que comenci la campanya política. Un dels grans hàndicaps que té és que molta gent amaga a qui votarà, sobretot els qui són més conservadors. Però Joan Micó, coordinador de l'àrea de sociologia d'aquesta institució creu que la irrupció de Concòrdia, Acció i Andorra Endavant pot fer que aquesta xifra disminueixi. "És difícil saber si realment continuarà passant com abans", explicava el coordinador.

Els sociòlegs acostumen a donar les xifres dels qui votaran els partits de la llista nacional usant dos variables. En primer lloc, els qui confessen el seu sentit de sufragi i afegeixen els que no ho fan però diuen quina és la seva formació política preferida. Micó defensa que aquest és el sistema utilitzat fins al moment i que "ha acostumat a funcionar".

També es demana pel vot a les candidatures territorials però no el donen a conèixer perquè creuen que els resultats no són gaire fiables.

Informa: Pere Moliné
Locució: Maria Vilariño

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.