Andorra serà la seu del primer congrés literari de novel·les d'espies d'Europa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra vol convertir-se en el centre de referència a Europa de les novel·les d'espies. Aquest ambiciós objectiu viurà un primer pas al novembre amb la celebració del primer congrés literari d'escriptors d'aquesta temàtica i amb el llançament del Premi Principat d'Andorra per a obres escrites en català i castellà.

El Club Le Carré reuneix escriptors espanyols de novel·les d'espies, presidit per Fernando Martínez Laínez. Entre els seus objectius hi ha potenciar aquest gènere i han pensat en Andorra per impulsar-lo mitjançant la celebració del primer congrés literari a nivell europeu el novembre vinent.

El president del club ha explicat que "a partir de la Segona Guerra Mundial han passat moltes coses vinculades al món de l'espionatge, tant pel que fa a informacions secretes que han passat d'un lloc a un altre com en temes com el contraban". 

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella serà el centre d'operacions del congrés, amb xerrades, presentació de llibres i conferències de reconeguts autors i antics membres de serveis secrets. La Massana també tindrà part de protagonisme i l'organització està oberta a la participació de més parròquies.

Una de les organitzadores de l'esdeveniment, Elisabet Pérez, ha ressaltat que estan molt il·lusionats en preparar aquest projecte. La primera edició se celebrarà entre el 16 i el 19 de novembre i s'atorgarà el premi Ciutat d'Andorra per a llibres publicats l'any passat. A més també s'instaurarà el Premi Principat d'Andorra per a novel·les escrites en català i en castellà, que descobrirà el guanyador el 2022.

Segons Martínez Laínez, "estem parlant de novel·les d'espies i no de novel·la negra", subratllant que a Europa no existeix cap premi que reconegui obres del gènere d'espionatge. 

L'organització espera comptar amb la presència d'una trentena d'escriptors en aquesta primera edició i obre la porta a la participació local. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Nil Forcada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.