Andorra la Vella augmenta l'import de les sancions de les zones blaves de 12 a 20 euros

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú d'Andorra la Vella augmentarà un 70% l'import de les sancions per no posar tiquet o excedir-se del temps d'estacionament a les zones blaves. Feia vint anys que no s'incrementaven. També es crearan zones taronges per aparcar-hi gratuïtament durant 20 minuts i s'estudia jurídicament la possibilitat de més endavant externalitzar el control de les zones blaves, que ara fa el servei de circulació.

Les noves places d'aparcament de zona taronja estan pensades per als que hagin de fer encàrrecs breus o compres ràpides, ja que es tracta de 20 minuts gratuïts. El temps d'aturada màxima a la zona blava es rebaixa de 2 hores i mitja a 1 hora i mitja per afavorir les rotacions. Les sancions augmenten de 12 a 20 euros però que queden en només 10 euros si es paguen en els primers deu dies.

Les modificacions incrementaran més la necessitat de controlar els tiquets de parquímetre, per aquest motiu el consistori ha encarregat un informe jurídic, sobre la viabilitat d'externalitzar aquest servei de vigilància i de sanció. Des de la minoria comunal no es veu malament que una empresa privada assumeixi aquesta funció reservada fins ara a la institució pública però creu que s'ha de trobar la fórmula jurídica que ho permeti.

En un any el comú espera tenir en funcionament una plataforma digital mitjançant la qual els conductors podran gestionar l'estacionament del seu vehicle des del telèfon mòbil. L'aplicació servirà per decidir el temps que vol deixar el vehicle en una plaça en concret i també per pagar el servei sense haver d'utilitzar els parquímetres.

Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Anna Ginestà / Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.