El comú de la capital fomenta una formació per organitzar esdeveniments esportius sostenibles

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú d'Andorra la Vella ha impulsat aquest cap de setmana una formació per organitzar esdeveniments sostenibles. Una proposta adreçada especialment a l'àmbit esportiu de la parròquia i en la qual van participar una quinzena de clubs i associacions.

Una vintena de persones, representants d'entitats esportives i també tècnics del comú, s'han format aquest cap de setmana en un curs per aprendre a organitzar esdeveniments esportius sostenibles, i reduir així l'impacte mediambiental que suposen.

La formadora, Kattia Juárez, manifesta què els permetrà aprendre en aquesta formació. "Aprendran conceptes tècnics que li donaran les eines perquè puguin avaluar en els seus esdeveniments quins són els aspectes que causen aquest impacte tant positiu com negatiu".

I s'han de tenir en compte els tres aspectes de la sostenibilitat: mediambiental, social i econòmic. Amb aquests coneixements l'organitzador de l'esdeveniment ja podrà començar a pensar en les mesures corresponents. Juárez destaca les coses que han de tenir en compte abans, durant i després de l'esdeveniment. "Com ho planificaràs, per exemple, quanta gent vindrà a Andorra, per calcular les emissions o també calcular tot el que tingui a veure amb el control del rebuig".

L'esport asseguren que té molt potencial per contribuir amb el medi ambient. De fet, la Kattia ens parla d'incloure un comissari mediambiental en els esdeveniments, una figura desconeguda per a molts i que pot facilitar els objectius de desenvolupament sostenible. "Un comissari mediambiental és una persona que es dedica exclusivament a l'àrea del medi ambient i que està vetllant per aplicar tots els reglaments de la federació internacional i els reglaments nacionals. Pot arribar a ser una gran oportunitat per a la inclusió, perquè les persones amb capacitats especials puguin accedir -hi d'una manera més fàcil".

L'objectiu del curs és que els alumnes tinguin les eines necessàries per fer front a tots aquests punts. Una formació de dos dies, amb diferents conferències, tallers i finalment un examen per posar-se a prova. En acabat també se'ls facilitarà una guia de consells útils i pràctics, tenint en compte el reglament d'Andorra sobre l'esport. Una guia que, de fet, està previst que sigui pública per a tothom. 

Informa: Maria Lucena
Imatges: David Moreno

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.