Antoni Martí defensa la pau, els Drets Humans i el desenvolupament sostenible com a prioritats a l'ONU

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Pau, vida digna i planeta sostenible. Aquests són els tres grans reptes internacionals que ha defensat Antoni Martí en el discurs a la 72a Assemblea General de les Nacions Unides. El cap de Govern ha remarcat davant els líders mundials els avenços que ha fet Andorra en els darrers anys en matèria d´educació, igualtat i sostenibilitat. També ha avançat que el país donarà suport a diverses iniciatives, com el Pacte Global pel Medi Ambient i l´Oficina de Lluita contra el Terrorisme

Antoni Martí ha estat clar en el seu discurs a Nova York: el progrés econòmic no es pot deslligar d´un món més just, la promoció dels Drets Humans i el desenvolupament social i mediambiental. Punts recollits a l´Agenda 2030 acordada fa dos anys a les Nacions Unides. El cap de Govern ha defensat el multilateralisme inclusiu per polítiques internacionals de desenvolupament.

El cap de Govern ha aprofitat el discurs a les Nacions Unides per remarcar els passos a favor de la inclusió social que ha fet Andorra amb la redacció del Llibre Blanc de la Igualtat. També els canvis educatius que han implementat un currículum per competències on s´inclou la promoció dels Drets Humans.

En relació al canvi climàtic, Antoni Martí ha donat suport al Pacte Global pel Medi Ambient, una iniciativa impulsada pel copríncep francès, Emmanuel Macron. En aquest sentit, el cap de l´executiu ha destacat el programa d´ajudes a la mobilitat elèctrica i la inversió en xarxes de calor més eficients i menys contaminants que ha impulsat el Govern. També ha assegurat que Andorra emetrà el juliol de l´any vinent una revisió voluntària dels objectius de Desenvolupament Sostenible que avaluen el compliment de l´Agenda 2030. 

Pel que a la pau i la seguretat, Andorra donarà suport a la creació d´una Oficina de Lluita contra el Terrorisme. El cap de Govern ha tingut unes paraules de record en el seu discurs per a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Antoni Martí ha confirmat davant la comunitat internacional que Andorra assumirà la condició d´Estat membre del Consell Econòmic i Social de l´ONU per al trienni 2017-2019.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Govern d'Andorra

Aquí pots veure el discurs complet del cap de Govern a la 72a Assemblea General de les Nacions Unides a Nova York:
 
 
 
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.