Antonio Garamendi, president de la CEOE: "Els països tenen l'autonomia d'aplicar la fiscalitat que considerin"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha recordat que cada Estat té l'autonomia d'aplicar la fiscalitat que consideri oportuna, en referència a les crítiques que ha rebut Andorra per la polèmica dels youtubers. Assegura que els models tradicionals d'empresa ja no són aplicables i que el sector empresarial ha de liderar la recuperació econòmica.

Garamendi ha estat una de les veus més destacades de la XIII Trobada Empresarial Iberoamericana. Sense entrar a valorar qüestions com la polèmica dels youtubers, ha recordat que cada país és sobirà per determinar la seva fiscalitat, sempre que es compleixin els estàndards internacionals. Reconeix que en aquest aspecte Andorra és molt interessat per a les empreses.

Garamendi ha reconegut el pes de les empreses familiars en una economia tradicional com l'andorrana. En tot cas, recorda que la recuperació econòmica a Espanya en l'anterior crisi es va sustentar en la internacionalització d'aquest sector, que actualment aporta el 34% del PIB. "No pensar que has de sortir fora és quedar-te reduït a un espai molt petit i el món és global. L'avantatge que té és que a la gent li és igual si ets d'aquí o d'allà, i és el que s'ha de valorar"., ha argumentat.

Coincidint amb les afirmacions del cap de Govern, creu que el futur passa per una economia sostenible que no ha de deixar al marge ningú.  "És molt difícil en una economia moderna en ple segle XXI pensar que estem actuant amb sistemes del passat. És compatible guanyar diners i no deixar ningú enrere", ha esgrimit.

En aquest sentit és bàsic aconseguir pactes socials, amb la participació de l'Estat, els empresaris i també dels sindicats. Finalment ha recordat que els territoris amb indústries sostenibles són els que presenten més nombre de contractes indefinits i menys taxa d'atur.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.