Apapma alerta de la perillositat del telefèric de Carroi per la inestabilitat del terreny

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Apapma s'oposa rotundament al projecte del telefèric de Carroi, tal com ha fet sempre que s'ha plantejat. Els seus responsables destaquen que el projecte és incompatible amb la imatge de destinació de natura i medi ambient, a més de recordar que la zona de Carroi presenta molta inestabilitat i ha patit esllavissades.

L'associació ecologista recorda que fa uns anys, quan els responsables del projecte els van convidar a conèixer la proposta, s'hi van oposar, entre altres raons, per la perillositat que comportava construir una infraestructura de grans dimensions en una zona d'alta inestabilitat com ara la tartera de la zona de Carroi.

El president de l'entitat, Carles Iriarte, recorda que la zona ha requerit algunes inversions en mesures protectores per evitar esllavissades. A més, destaca l'absència d'estudis geològics reals del terreny.  Tem que el projecte ja estigui "dat i beneït" perquè sembla "que sí o sí es tirarà endavant".

Tal com van fer en aquell moment, Apapma s'oposa a la construcció d'aquesta i de qualsevol obra que malmeti l'únic recurs natural del país, el medi ambient.

Iriarte recorda que fa temps que denuncien la manca d'una llei d'impacte ambiental equiparable als estàndards europeus que hauria de ser l'eina imprescindible per mesurar l'impacte d'aquesta mena de projectes. Assegura que "ens deixa desprotegits en un tema tan important com el patrimoni natural, que és una riquesa que anem perdent".

Finalment, conviden la societat a reflexionar sobre el model de turisme que es vol per a Andorra i proposa potenciar els atractius naturals en comptes de construir grans infraestructures.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.