Aprovada la llei de seguretat pública que regula les manifestacions i el consum d'alcohol i drogues al carrer

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Consell General ha aprovat aquest dijous la llei de seguretat ciutadana que regula, entre d'altres, el botellón, la videovigilància i el dret de manifestació i reunió. La llei, tot i ser considerada necessària, ha estat rebutjada per una part de l'oposició. Les multes econòmiques als menors per consum d'alcohol al carrer, els requisits per convocar una manifestació i la regulació d'armes han estat les crítiques principals.

El Govern ha defensat la "corresponsabilitat" de poders públics i les famílies en les conductes dels menors i per això creu necessàries les multes en casos de consum d'alcohol i drogues al carrer.

El ministre Xavier Espot considera que a més d'haver-hi programes educatius i de prevenció cal mesures dissuasives. Una visió contrària a la del PS.  Per al conseller socialdemòcrata Gerard Alís, les multes perjudiquen els pares i calen mesures educatives i "una ajuda més important". Argumenta que hi ha famílies "en situacions més complexes que dificulten el control" i que les sancions no solucionaran el problema.

El PS també ha criticat la regulació del dret de manifestació. Creu que s'ha fet una llei maquillatge i que en realitat els requisits són massa durs i desincentivarà els organitzadors.

Espot ha dit que la llei és equiparable a les de l'entorn i garanteix el dret a la lliure circulació de persones i la seguretat ciutadana, com mana la Constitució.

D'altra banda, els liberals han criticat que es reguli la possessió d'armes per reglament i el conseller Víctor Naudi, el poder que es dona als comuns en el tema de la videovigilància.

Informa Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.