Arnau Orobitg, Xavi Fernández i David Segura firmen dos 'murs que parlen' sobre Canòlich

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ja són sis els murs que parlen de la cultura de Sant Julià de Lòria. Aquest dijous se n'han inaugurat dos que tenen Canòlich com a temàtica. Un dels artistes que hi ha participat diu que és el moment que el país es plantegi fer una trobada de muralistes.

L'ocell de colors, el pastor que va trobar la Verge i el santuari al qual acudeixen els lauredians en aplec per celebrar la marededeu de Canòlich cada 27 de maig. Al bell mig de la carretera general, al costat del cementiri, Arnau Pérez Orobitg i Xavi Fernández tornen a treballar a dues mans amb el nom 'Gos com fuig'. 

"No hi ha l'estil ni de l'un ni de l'altre, és un atac de color en una paret que veuran 7 milions de cotxes", ha apuntat Pérez Orobitg. 

En un altre espai, David Segura emula un vitrall a cop de laques per representar els símbols dels 800 anys. Segura ha detallat que ho ha fet pensant en els vitralls de les esglésies. "No és un estil que tinc controlat, però he pensat a jugar-me-la i estic content del resultat."

Amb aquest ja són sis els murs que parlen de Sant Julià de Lòria"Les entitats culturals, Canòlich, el romànic... estem fent que siguin transmissors de la nostra cultura", ha detallat Mireia Codina, cònsol menor de Sant Julià de Lòria. 

Però els artistes en voldrien molts més. Així ho ha explicat Xavi Fernández. "S'han presentat nou artistes del país, i desconeixia que hi hagués tant artista valent dibuixant a les parets." Pérez Orobitg ha detallat que hi ha "un boom del muralisme". 

 Una proposta que es llença a l'aire esperant que un dia es pugui pintar.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Eric Escabias 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.