Els arquitectes demanen evitar una nova bombolla immobiliària

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Col·legi d'Arquitectes vol que s'eviti una nova bombolla immobiliària i de la construcció, com la de fa una dècada. Creu que encara no estem entrant-hi, però suggereix que es posin limitacions al terreny que es pot edificar.

La degana del Col·legi d'Arquitectes, Zaira Nadal, opina que s'ha d'aprendre de l'experiència de fa una dècada, en la qual es va entrar en un gran boom de la construcció i immobiliari i després es va edificar molt poc.

Malgrat que la superfície visada per edificar el 2018 es va pràcticament duplicar respecte del 2017,  Nadal creu que encara no estem creant una nova bombolla.

Durant el 2018 es van autoritzar 384.000 metres quadrats per construir, xifra que representa un increment de prop del doble respecte els 200.000 del 2017.

Nadal alerta que "l'ésser humà ensopega una, dos, tres vegades i les que faci falta amb la mateixa pedra" i per això demana aprendre de l'experiència i "trobar eines per evitar-ho". "Si t'atipes d'un pastís, després només queden les engrunes", afegeix referint-se als excessos d'èpoques anteriors.

Ha recordat que han demanat a les administracions que imposin un límit per edificar.

També ha afirmat que ara s'està construint més obra destinada a l'habitatge i de més qualitat.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.