Assandca estima que es detecten fins a 390 casos de càncer cada any, una seixantena de mama

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Associació Andorrana contra el Càncer insisteix en la necessitat de poder fer radioteràpia al país i qualifica d'insuficient la contractació de dos radiooncòlegs. L'entitat ha presentat la campanya de prevenció contra el càncer de mama.

Assandca estima que cada any es detecten a Andorra entre 360 i 390 casos de càncer. I d'aquests, una seixantena són de mama.

L'entitat continua insistint en la necessitat de disposar d'un centre de radioteràpia al país i creu que no és suficient la contractació de suport al tractament impulsada pel Govern i que costarà uns 250.000 euros l'any.

Dos professionals visitaran els malalts uns dies concrets a la setmana, i alhora ajudaran a coordinar els tractaments i a elaborar un registre nacional de tumors. 

El president de l'entitat, Josep Saravia, no creu que sigui suficient la mesura del Govern de fer venir dos radiooncòlegs dos dies a la setmana, servei que no s'implantarà fins a l'any vinent. Amb tot, celebren qualsevol mesura que es destini a aquest àmbit.

Coincidint amb el dia internacional de la lluita contra el càncer de mama, el proper 19 d'octubre, Assandca i Vall Banc han presentat el tercer repte de la campanya "Fes-t'ho mirar!".

L'objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància de la prevenció per a una detecció precoç. En el cas d'aquest tumor, és bàsica una bona alimentació, amb aliments de temporada i baixos en greixos, així com limitar la ingesta d'alcohol i fer 30 minuts d'exercici cada dia.  

Informa: Laura Massegú
Imatge: Desirée Sala-cedides Assandca

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.