Assandca vol començar a fer xerrades de conscienciació sobre el càncer a les escoles

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Assandca vol fer pedagogia sobre hàbits saludables i parlar del càncer infantil a les escoles. En l'última setmana s'ha mantingut una reunió amb el ministeri d'Educació per fer una sèrie d'accions als centres escolars de cara al proper curs. 

El càncer infantil no té una alta incidència. El president d'Assandca, Josep Saravia, apunta que té un alt impacte emocional en l'entorn. Alguns dels avenços aconseguits per l'entitat és la detecció precoç de retinoblastoma que representa el 3% dels càncers que pateixen els menors de 15 anys i que pot portar a la pèrdua de l'ull afectat. La prova es fa des del 2020.

El president d'Assandca diu que si bé les escoles es bolquen amb la causa quan hi ha un cas, creu que no cal parlar-ne i promocionar hàbits saludables. "No és una malaltia molt habitual, però quan hi ha un cas es queden una mica al marge sense saber massa bé què passa i per desgràcia en els tres últims anys hem tingut dos infants que no ho han superat i evidentment hem d'explicar què passa quan perden un company". I afegeix que cal "començar a sensibilitzar sobre les bones actituds alimentàries i de salut per prevenir a futur."

D'altra banda, el Ministeri d'Afers Socials disposa d'un fons de donació d'Andbank per ajudar econòmicament les famílies en despeses que no cobreix la CASS

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Anna Romagosa - Arxiu RTVA 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.