L'Associació de Pisters i Socorristes reclama que se'ls reconegui com una professió específica

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els pisters socorristes reivindiquen que se'ls reconegui la feina i treballen per agrupar-se en una associació. Ja en són un centenar.

Són els primers a arribar a l'estació d'esquí i els últims a marxar, però la tasca de pister socorrista al Principat oficialment no existeix. El col·lectiu, que compta amb un centenar de treballadors entre tots els camps de neu, treballa en una associació que aviat veurà la llum.

La seva tasca és la prevenció, però també el rescat en cas d'accident; fan, en definitiva, segura la pràctica de l'esquí. Els problemes que tenen amb l'administració pública es concentren a la CASS on és una tasca titànica aconseguir que es reconegui una baixa per accident laboral, assegura la presidenta de l'Associació de Pisters Socorristes d'Andorra (APSA), Lara Fernández.

La presidenta de l'APSA està convençuda que quan l'executiu reflexioni sobre la qüestió no dubtarà a començar el tràmit per reconèixer la professió de pister socorrista.

Les estacions en la majoria dels casos són més exigents en la formació exigida a aquests professionals que usualment la fan a França; un dels millors models a seguir. El més bàsic s'aprèn al Principat però no té molt sentit si després no es reconeix com a professió.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Xabier Moreira
Locució: Oliver Jaén

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.