Els propietaris de béns immobles afirmen que el preu es mantindrà si es descongelen els lloguers

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El president de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles reitera que si es deixa d'intervenir al mercat, els preus dels pisos de lloguer es mantindran i amb el temps hi haurà una davallada perquè entraran al mercat molts pisos. Creu que les mesures actuals estan impedint construir habitatges i perjudiquen els propietaris.

L'Associació de Propietaris de Béns Immobles es referma que cal posar fi a la congelació del preu del lloguer perquè el mercat està molt tensat. A més, assegura que quan s'acabi la mesura, el 95% dels propietaris mantindran els contractes de lloguer actuals.

"I salvat que no sigui una circumstància molt especial, ni es rescindiran contractes ni hi haurà pujades de lloguer astronòmiques", ha subratllat el president de l'entitat, Artur Homs.

Defensa que les mesures que s'estan implementant en matèria d'habitatge des del 2008 no afavoreixen el mercat de pisos de lloguer perquè provoquen inestabilitat als propietaris i allunyen els inversors.

Segons el seu punt de vista, "aquestes mesures no tenen cap mena de sentit i s'haurien d'haver suspès fa mesos" i afegeix que "el menjar és tan primordial com l'habitatge i, en canvi, el mercat del menjar no s'intervé".

Homs alerta que molts propietaris amb una quantitat important de terres les estan venent per parcel·les per la incertesa jurídica.

També critica que es vulnerin els contractes mercantils i reitera que si s'atura l'intervencionisme al mercat i es construeixen habitatges a preu assequible amb incentius per al promotor privat, hi hauria una davallada del preu perquè la balança de l'oferta i la demanda s'equilibraria.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Ricard Tenza-Nil Forcada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.