Augmenta el preu dels cotxes de segona mà per la falta d'estoc de vehicles nous

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La crisi global de subministrament continua afectant el sector de l'automòbil. La dificultat d'accedir a vehicles nous ha provocat un augment de la compra dels de segona mà. Tot i que els seus preus han crescut de manera significativa, el temps d'espera és menor que per a un vehicle nou.

Un cotxe nou pot trigar un any a arribar a les mans del comprador. Un de segona mà, menys. A hores d'ara s'han revalorat els vehicles d'ocasió per les dificultats afegides per accedir a cotxes nous. Els concessionaris han notat aquesta dificultat, però tenen alguns avantatges en dependre de l'exterior. 

Segons el gerent de TED Automòbils, Yann Le Potier, "tampoc anem a buscar molts cotxes a fora perquè a Andorra tenim molt d'estoc. A vegades, si un client en concret busca un cotxe en especial, en aquest cas sí que l'aniríem a buscar a fora". 

Per la seva banda, el gerent de Kars Automòbils, Joan Sala, explica que "l'avantatge que tenim les empreses petites com la nostra és que no depenem únicament d'un mercat, sinó de diversos. Avui en dia podem recórrer via Europa a la recerca d'un vehicle i tenir-lo aquí en un termini molt més ràpid". 

Els clients d'aquest sector són, els últims temps, nous residents que tenen un poder adquisitiu més alt. Els vehicles seminous estan cotitzant a l'alça, però n'hi ha per a totes les butxaques.

Sala ressalta que tenen cotxes de gamma mitjana que valen entre 25.000 i 30.000 euros, però que en tenen algun que arriba fins als 400.000 euros. 

Le Potier afirma que tenen una mica de tot. D'un total d'uns 90 cotxes, n'hi ha que valen 10.000 euros, però n'hi ha que arriben als 400.000 o 500.000 euros. 

Segons els concessionaris, fins que no es restableixi la producció, serà un 2022 complicat per als proveïdors de vehicles nous.

Informa: Anna Mata
Imatges: Andreij Cristacho-Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.