Ausàs es reconeix en dos vídeos carregant tabac

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Vist per a sentència el judici contra l´exconseller de la Generalitat i exalcalde de la Seu d´Urgell Jordi Ausàs, a qui s´acusa, amb dotze persones més, de formar part d´una xarxa de contraban. Tot i l'intent de la defensa d'evitar-ho, finalment s'han vist diversos vídeos en els quals Ausàs carregava caixes presumptament de tabac dins el seu vehicle. El fiscal demana sis anys i cinc mesos de presó i una multa de més de dos milions d'euros.

El tercer i darrer dia de judici s'ha centrat en el visionat de diversos vídeos, en els quals es veia alguns dels acusats carregant caixes al vehicle de l'exconseller, presumptament de tabac. De fet, el mateix Jordi Ausàs s'ha identificat en dos dels vídeos.

Les defenses havien intentat evitar el visionat d'aquestes proves, que consideren nul·les perquè han assegurat que no es tenia l'autorització judicial per a la videovigilància. El tribunal, finalment, ha decidit que es reproduïssin sense que els mitjans en poguessin prendre imatges. 

Al llarg de tot el judici Ausàs ha negat formar part de cap xarxa de contraban. El fiscal sosté que aquest hauria mogut 160.000 euros de tabac de contraban des d'Andorra en un mes. A més, acusa Ausàs de fer contraban quan encara era conseller de la Generalitat. De fet, l'advocat de l'Estat considera que es va valer d'aquest càrrec per fer contraban. 

Per això el fiscal li demana una pena de sis anys i cinc mesos de presó i una multa de més de dos milions d'euros. Les defenses demanen la lliure absolució de tots els acusats i consideren que la investigació dels mossos va ser arbitrària i antireglamentària.

Informa: Andrés González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.