Ausàs nega les acusacions en el judici per contraban de tabac

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Jordi Ausàs ha negat haver format part d´una xarxa dedicada al contraban de tabac, en la primera jornada del judici contra ell i dotze acusats més que es fa a Lleida. L´exconseller de Governació de la Generalitat de Catalunya i exalcalde de la Seu d´Urgell només ha respost les preguntes del seu advocat. El fiscal demana 6 anys i 5 mesos de presó i una multa de 2.250.000 euros.

Qui va ser conseller de la Generalitat i alcalde de la Seu d´Urgell s'ha negat a contestar les preguntes del fiscal i de l'advocat de l´Estat. Jordi Ausàs només ha respost les preguntes del seu advocat. I ho ha fet per negar que formés part d´una xarxa dedicada a introduir a Catalunya tabac de contraban des d'Andorra, tal com sosté la fiscalia.

El ministeri públic acusa Ausàs d´haver introduït, des de l'estiu del 2010 fins al juliol del 2012, tabac il·legal per valor de 300.000 euros. Per això demana una pena de 6 anys i 5 mesos de presó i una multa de 2.250.000 euros. L´exconseller  ha justificat perquè la policia va trobar al seu domicili 25.000 euros en un escorcoll: “Majoritàriament no eren meus, eren de la meva sogra”. Concretament ha dit que es tractava d'uns 15.000 euros que es trobaven a la calaixera de l'habitació.

En la jornada d´avui també han declarat els altres dotze acusats, entre els quals hi ha la seva dona i un brigada de la guàrdia civil que treballava a la duana de la Farga de Moles. Els advocats defensors han demanat la nul·litat de les proves, entre els quals hi ha el vídeo en què es veuria l'exalcalde alturgellenc carregant bosses negres amb tabac il·legal. El jutge, però, no ha acceptat els arguments. El judici, que finalitzarà divendres, continuarà demà amb la declaració d´una desena d´agents policíacs i d'altres testimonis.

Informa: Andrés González-Nandín   Imatge: XTVL   Locució: Anna Pifarré

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.