AUTEA anuncia un llibre blanc de l'autisme

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Autea ha anunciat l'elaboració del llibre blanc de l'autisme. Un estudi on s'analitzarà la qualitat de vida de les persones que pateixen aquest trastorn, així com la dels seus familiars. S'ha presentat avui, coincidint amb el Dia mundial de conscienciació sobre el trastorn.

L'objectiu del llibre blanc és identificar els punts forts i les bones pràctiques que s'estan duent a terme, però també els reptes i les mancances. Entre altres aspectes, posaran el focus en el benestar personal, la participació social i el nivell d'independència que puguin arribar a tenir. S'ha presentat aquest dimarts, coincidint amb el Dia mundial de conscienciació sobre l'autisme. "Permetrà analitzar i tenir una sèrie d'indicadors de serveis, professionals, famílies i persones amb autisme que ens han de permetre després, amb les conclusions, treballar en dissenyar polítiques socials específiques", explica la presidenta d'Autea, Inés Martí.

Al Principat hi ha 150 casos diagnosticats per CONAVA amb trastorn de l'espectre autista, tot i que alguns estudis constaten que la prevalença és de 1 per cada 69 persones. Tot i això creuen que hi ha adults no diagnosticats.

Els resultats es presentaran el 2 d'abril del 2020, després d'un any de feina.

Coincidint amb el Dia mundial de l'Autisme, Autea ha organitzat un partit de futbol a Escaldes-Engordany, on vol farà públic un manifest amb 12 punts i els tres compromisos que Autea considera bàsics, com són la continuïtat del programa Joves en Inclusió, la creació d'una taula transversal i la necessitat de dotar al SAAS d'un equip multidisciplinar per tractar el trastorn.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Anna Ginestà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.