L'Autoritat Financera supervisarà el sector dels actius digitals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els grups que donen suport al Govern han entrat a tràmit parlamentari la proposició de llei d'actius digitals, un text legislatiu que, segons asseguren, contribuirà a generar un ecosistema de creixement econòmic i democratitzar la tecnologia blockchain i la tokenització, que a hores d'ara tan sols utilitza una part de la població. L'AFA serà l'entitat que supervisarà el bon funcionament del sector.

La proposició de llei d'actius digitals ja ha entrat a tràmit parlamentari. El text regula l'exercici de les principals activitats, la participació d'emissors, inversors i proveïdors i les emissions públiques i privades, així com la coneguda com a tokenització, és a dir, la transformació de la propietat i d'altres drets reals associats a un bé en fitxes virtuals a través de la tecnologia blockchain.

Els tres grups que donen suport al Govern consideren que la regularització d'aquest sector permetrà democratitzar-ne l'ús i, alhora, atraure talent i retenir el col·lectiu del país que s'hi dedica. "Permet un avenç econòmic i social molt important per al nostre país. Ha de donar la seguretat jurídica perquè Andorra pugi al tren dels actius digitals", insistia el president del grup de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi d'Areny-Plandolit.

Segons han exposat els consellers, el paradigma de l'ús d'aquesta tecnologia és Malta, que ha permès crear llocs de treballs i apujar el salari mitjà a través de la millora de pràctiques empresarials. El text legal també regula la fiscalitat, que, segons apunten, serà competitiva i permetrà a Andorra esdevenir una referència en l'àmbit europeu. Preveu la creació d'un mercat de valors digital, amb el nom d'"Andorra DEX o Andorra Digital Exchange", afegia el conseller demòcrata David Montané.

Més enllà del sector privat, l'administració també podrà fer ús d'aquest model digital per poder, per exemple, finançar-se a través d'emissions de deute públic de manera digital. La potestat d'autoritzar les participacions i activitats l'obtindrà l'AFA, que també vetllarà pel bon funcionament dels processos. La majoria espera que aquesta proposició de llei pugui estar aprovada abans de final d'any.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: Joan López

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.