Una avaria deixa Tràmits sense funcionar aquest dilluns

Una incidència en el sistema informàtic del Govern ha afectat aquest dilluns diferents serveis de Tràmits. S'ha produït a primera hora del matí, tot just quan els funcionaris comencen la seva jornada laboral, i ha tingut afectació tant per a usuaris en línia com presencials. El departament de Sistemes d'Informació ha treballat durant tot el dia per restablir el sistema i es preveu que el servei tornarà a ser operatiu aquest dimarts.

Els treballadors no han pogut fer cap feina que necessiti un suport informàtic, i es preveu que no es pugui resoldre l'avaria fins a aquest dimarts. Aquest dilluns, els ciutadans que s'han desplaçat a l'edifici administratiu han pogut cursar la petició a l'espera de poder-la realitzar.

Una avaria similar es va produir el mes de gener. Els ciutadans que anaven a l'edifici administratiu per a fer gestions (com renovar el passaport o el carnet de conduir) no van poder procedir a fer-les, ja que no va funcionar el sistema durant tres dies.

Els afectats es van veure beneficiats amb la gratuïtat d'aquests tràmits fins a 50 euros o amb un descompte per aquesta mateixa quantitat si la tramitació era molt més costosa. A més a més, els horaris d'atenció al públic es van ampliar per donar resposta a les demandes acumulades

Tal com va explicat el ministre portaveu en aquell moment, Jordi Cinca, l'avaria es va produir en un servidor que dona servei a Tràmits que, si bé no va ser l'únic departament afectat de l'administració, sí que va ser el que es va veure més perjudicat. Es van veure perjudicats altres departaments i així, a la duana no es van poder fer les declaracions d'exportació simplificades (una afectació d'unes 225 en els tres dies) i tampoc es va poder tramitar les declaracions en línia de l'Agència Tributària, mentre que en els presencials no hi ha haver cap problema. A més, hi va haver afectacions a Immigració.

Informa/imatge: Agència ANA/Redacció/Sergi Expósito

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.